Nikon Z7

Ja, ik weet het: de Nikon Z7 is er al een tijdje, maar gezien deze blog splinter-nagel-nieuw is, zal ik af en toe wel eens “oud nieuws” moeten posten.

Deze wilde ik jullie zeker niet onthouden. Gemaakt met de Z7 en 24-70 f4 S “kit lens”. De benaming “kit lens” doet deze 24-70 f4 S zeker geen recht want de scherpte die deze lens geeft – tot in de hoeken – is fenomenaal. En zelfs vol open! De foto is gemaakt op 400iso, f4 en 1/15 uit de hand. Ja, uit de hand! De 5-assige stabilisatie in de body zorgt ervoor dat je zelfs op deze trage sluitertijden en zelfs met een body van 46MP perfect scherpe beelden kan schieten. Een toestel met een dergelijk hoge resolutie geeft héél snel een gevoel van onscherpte maar met de IBIS (In Body Image Stabilization) is dat totaal geen probleem! Dit is – IMHO – naast de EVF het grootste voordeel van de systeemcamera in het algemeen.

Weetje: als je de FTZ gebruikt op de Z6 of Z7 om je F-mount Nikon lens te gebruiken, zal de body de 2 assen van de stabilisatie in de lens (als de lens VR heeft natuurlijk) aanvullen met de 3 resterende assen in de body. Je hebt maw altijd een 5-assige stabilisatie, of je lens nu VR heeft of niet.

2 gedachten over “Nikon Z7

  1. Als Nikonian heb ik blij te zien hoe Nikon voor hun eerste FX mirrorless met de Z6 en Z7 twee steengoede bodies op de markt hebben gebracht en zijn we ca. 1 jaar na de beschikbaarheid van het eerste toestel als consument verwend met reeds 3 beschikbare zoomlenzen en 4 schitterende 1.8 primes met nog meer lekkers komende.
    Lieven, je hebt een “gevaarlijke” winkel 🙂 maar blij met de steeds goede en eerlijke raad die ik krijg bij jullie en is de Z7 mijn loyale reispartner geworden.

    Like

    1. Inderdaad goed dat Nikon ook op de mirrorless kar gesprongen is, want het lijkt me nu wel duidelijk dat dat de toekomst is. Er komt nog veel moois van het Z front, dus het kan alleen maar “gevaarlijker” worden! 😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s